خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا خبر استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه
سرخط خبرها

حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها

  • کد خبر: ۳۳۳۵۵۷
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۳
حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها
رئیس بیمارستان تخصصی پیوند اعضای منتصریه و رئیس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد از حرکت جدی این بیمارستان در مسیر توسعه پیوند اعضا خبر داد و بر فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی به‌عنوان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محسن علی‌اکبریان در نشست خبری که صبح امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در محل این بیمارستان برگزار شد، با اشاره به چالش‌های اساسی در حوزه پیوند اعضا، بر اهمیت فرهنگ‌سازی پیرامون مفهوم مرگ مغزی و نقش رسانه‌ها در ترویج اهدای عضو تأکید ویژه‌ای داشت.

تمرکز بر پیوند از بیماران مرگ مغزی، راهکاری برای کاهش برداشت از اهداکنندگان زنده

علی‌اکبریان با اشاره به سیاست‌های درمانی این مرکز گفت: تمام تلاش ما بر این است که نیاز به برداشت عضو از اهداکنندگان زنده را به حداقل برسانیم و به‌جای آن، از اعضای بیماران مرگ مغزی استفاده کنیم.

رئیس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در برخی موارد، به دلیل فوریت در نجات جان بیماران، مجبور به برداشت بخشی از کبد یا یک کلیه از افراد زنده هستیم، اما مسیر اصلی و اولویت‌دار ما، استفاده از اعضای اهدایی بیماران مرگ مغزی است. متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها، به دلیل ناآگاهی از بازگشت‌ناپذیربودن مرگ مغزی، از اهدای عضو خودداری می‌کنند. در اینجاست که رسانه‌ها می‌توانند با تبیین علمی و انسانی این پدیده، خانواده‌ها را به تصمیم‌گیری آگاهانه و مسئولانه هدایت کنند.

وی تأکید کرد: با نهادینه‌سازی فرهنگ اهدای عضو، می‌توانیم بیماران بیشتری را به زندگی بازگردانیم و خانواده‌های چشم‌انتظار را به آغوش عزیزانشان برسانیم.

دستاورد‌های کلان بیمارستان منتصریه در سه حوزه کلیدی آموزش، پژوهش و درمان

به گفته رئیس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان تخصصی پیوند اعضای منتصریه، به‌عنوان یکی از مراکز پیشرو در حوزه پیوند در شرق کشور، فعالیت‌های خود را در سه حوزه اساسی آموزش، پژوهش و درمان متمرکز کرده و در هریک از این زمینه‌ها به دستاورد‌های قابل‌توجهی دست یافته است.

آموزش؛ تربیت نیرو‌های فوق‌تخصص و گسترش خدمات در سطح منطقه

رئیس بیمارستان تخصصی پیوند اعضای منتصریه گفت: در بخش آموزش، این مرکز موفق به دریافت مجوز قطعی سه‌ساله آموزشی از وزارت بهداشت شده و با راه‌اندازی نخستین دوره فلوشیپ پیوند کبد در کشور، گامی بزرگ در تربیت نیرو‌های متخصص برداشته است. این دوره آموزشی نه‌تنها پذیرای دانشجویان داخلی، بلکه میزبان متقاضیانی از کشور‌های دیگر نیز بوده است.

وی افزود: همچنین برنامه‌ریزی برای گسترش خدمات پیوند اعضا در سطح استان خراسان رضوی و کشور‌های همسایه، بخشی از اهداف توسعه‌محور این مرکز در حوزه آموزش به شمار می‌رود.

پژوهش؛ تولید دانش تخصصی و ثبت داده‌های نظام‌مند

علی‌اکبریان ادامه داد: در حوزه پژوهش نیز بیمارستان منتصریه با تأسیس مرکز تحقیقات پیوند اعضا توانسته است جایگاه علمی خود را تثبیت کند. این مرکز در دو سال گذشته، بیش از ۱۱۰ مقاله علمی در نشریات معتبر بین‌المللی منتشر کرده و ۷۰ طرح پژوهشی را به مرحله اجرا رسانده است. همچنین ایجاد ۷ سامانه ثبت داده (رجیستری) برای پیگیری و تحلیل روند پیوند اعضا، از دیگر اقدامات علمی این مجموعه است. پژوهشگران این مرکز نیز موفق به کسب رتبه‌های برتر در ارزیابی‌های دانشگاهی شده‌اند.

درمان؛ پیوند صد‌ها عضو و گسترش زیرساخت‌های تخصصی

بنا بر اظهارات رئیس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در بخش درمان، بیمارستان منتصریه طی سه سال گذشته موفق به انجام ۶۲۴ مورد پیوند اعضا از اهداکنندگان مرگ مغزی شده است که دستاوردی کم‌نظیر در سطح کشور محسوب می‌شود. همچنین این مرکز با اجرای ۴۲ پیوند کلیه برای اتباع خارجی در چارچوب برنامه گردشگری سلامت، نقش مؤثری در دیپلماسی سلامت ایفا کرده است.

علی‌اکبریان گفت: از نظر زیرساخت نیز این بیمارستان با کسب رتبه اعتباربخشی درجه‌یک، استاندارد‌های لازم درمانی را تأمین کرده و با کمک خیرین و نذورات مردمی، یک طبقه جدید به مساحت ۶۵۰ مترمربع برای توسعه بخش‌های پیوند احداث کرده است. افزون بر این، راه‌اندازی «بخش پیوند ۳» نیز در دستورکار نزدیک این مجموعه قرار دارد تا ظرفیت خدمت‌رسانی به بیماران افزایش یابد.

شناسایی هزار و ۶۵۰ بیمار مرگ مغزی در مشهد

دکتر علی‌اکبریان با اشاره به آمار‌های سال‌های اخیر اظهار کرد: در مشهد، تاکنون هزار و ۶۵۰ مورد مرگ مغزی شناسایی شده که از این تعداد، ۷۱۷۱ عضو پیوندی شامل ۷۵۴ پیوند کبد، ۱۳۱ قلب، ۱۹۰۰ کلیه، ۳ ریه، ۱۲ پیوند هم‌زمان کلیه و کبد، ۳۸ پیوند هم‌زمان کلیه و پانکراس، ۳۷۳ پیوند مغز استخوان، ۱۶۹۰ پیوند پوست و ۲۰۱۲ پیوند قرنیه با موفقیت به بیماران نیازمند انتقال یافته‌اند.

وی با بیان اینکه پیوند‌های انجام‌شده در این مرکز شامل کبد، کلیه، پانکراس و مغز استخوان بوده است، افزود: اعضایی مانند قلب و ریه نیز پس از تأیید، به مراکز تخصصی دیگر در کشور ارسال می‌شوند تا فرآیند پیوند در بهترین شرایط ممکن انجام گیرد.

گردشگری سلامت، ظرفیت راهبردی در توسعه خدمات پیوند اعضا

بنا بر گفته رئیس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیمارستان منتصریه با اخذ مجوز رسمی گردشگری سلامت از وزارت بهداشت، در سال گذشته موفق به انجام ۴۲ پیوند کلیه برای اتباع غیرایرانی شده است.

دکتر علی‌اکبریان با اشاره به آینده این بخش گفت: با افتتاح بخش پیوند ۳، توان ما برای ارائه خدمات به بیماران داخلی و خارجی افزایش می‌یابد و می‌توانیم گام بلندی در حوزه دیپلماسی سلامت برداریم.

رسانه‌ها، هم‌پیمان پزشکان در مسیر ترویج فرهنگ اهدای عضو

رئیس بیمارستان منتصریه با اشاره به مشارکت مستمر کادر درمانی در برنامه‌های رسانه‌ای، خواستار همکاری بیشتر رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی شد و گفت: فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی و اهدای عضو تنها بر دوش پزشکان نیست. رسانه‌ها، دانشگاه‌ها، نهاد‌های فرهنگی و خیرین باید هم‌راستا عمل کنند تا این فرهنگ حیاتی، به جریان غالب جامعه تبدیل شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->